18 Kasım 2013 Pazartesi

İŞ KURMADAN ÖNCE ANLAMANIZ GEREKEN 5 KONU

İŞ KURMADAN ÖNCE ANLAMANIZ GEREKEN 5 KONU
Bir fikri hayata geçirmeden, kendi işinizi kurmadan önce bilmeniz gereken çok önemli 5 gerçek, başarıya ulaşmanız için size anahtar olacaktır.
internetten para kazanma

Web sitesi hazırlama ve hosting hizmetleri sağlayan Weebly şirketi, diğer birçok startup gibi bir üniversite yatakhanesinde başladı. 2006 yılında şirketin kurucuları olan David Rusenko, Chris Fanini ve Dan Veltri, yaptıkları işleri internet sitesinde sergilemenin kolay bir yöntemini arıyorlardı. Mevcut seçeneklerden memnun olmayan ekip, kendileri bu hizmeti kolay bir şekilde sunan bir şirket yaratarak kendi işlerinin patronu oldular. Bir yıl sonra, projeleri Y Combinator adlı startup merkezine kabul edildi ve üç ortak okulu bırakarak San Francisco’ya yerleştiler ve internetten para kazanma konusunda büyük bir başarı sağlamış oldular.

Günümüze geldiğimizde; Weebly 15 milyon kişinin internet sitesi yarattığı ve her ay 100 milyon kişinin ziyaret ettiği bir internet hizmet sağlayıcısı oldu. Şirket, 2009 yılından bu yana karlı durumda ve şu anda 80 çalışana sahip ve binlerce kişinin de internetten para kazanması için yardımcı oluyor.

Weebly CEO’su David Rusenko kendisi ve arkadaşlarının yedi yıl önce yaptıklarını bugünün girişimcilerinin nasıl yapabileceklerini ve bir fikri nasıl hayata geçirebileceklerini şöyle anlatıyor:

Bugün başlayın

Rusenko’ya göre büyük bir fikrin başarılı bir işe dönüşmesindeki en büyük engel analiz aşamasında felç geçirme durumu, işin başlamadan bitmesi durumu. ‘Çoğu zaman, insanlar birşeyi yapmaya başlamak yerine yapmayı düşünmeyi daha çekici buluyorlar.’ Fikriniz mükemmel olmak zorunda değil - mükemmeli yakalamak imkansızdır. Herşeyi düşünüp her ince detaya odaklanmak yerine, işe başlayıp nereye gittiğinizi görün ve buna göre adapte, aksiyon alın olun.

Bir gecede başarı beklemeyin

Teknoloji dünyası bir anda gelen başarılarla doludur. Fakat Rusenko bir çoğunun sadece bir ilüzyon olduğu konusunda ısrarlı. Bir startup aniden başarılı olmuş gibi görünse de, genelde perde arkasında yılların çalışması yatar. Rusenko, ‘Eğer ilk üç ayda hiçbir gelişme yoksa, bizim Y Combinator’a başvuramızın bile bir yıl aldığını hatırlayın.’ diyor. ‘Hemen şimdi işe başlayın, ama bunun uzun ve zor bir yol olduğunu unutmadan, pes etmeden çalışın.’

Geçmiş başarısızlıkların üzerine inşa edin

Çok çalışmak ender olarak hızla meyve verir, fakat inanılmaz fırsatlara kapıyı aralar. Çoğu başarılı girişimci yıllarca yılmadan çalışmışlardır. ‘Bu çalışmalar her zaman şu andaki işleriyle çok alakalı olmayabilir, fakat birçok farklı fikir üzerinde ter dökmüşlerdir.’ Rusenko burada, Pinterest ile büyük bir başarı yakalamadan önce, Tote isimli başarısız bir uygulama geliştiren Ben Silbermann’ı örnek gösteriyor. Başlardaki başarısızlıklar sonuç değildir. İnternetten para kazanma konusu da sabır gerektirir, işin başında çok çalışmanızı gerektirir.

İnsanların gerçekten istediği ürünler yaratın

Bu basit gibi görünse de, çoğu girişimci bir işin detaylarında o kadar kayboluyorlar ki büyük resmi yakalayamazlar. ‘Başlarda insanlar, aslında halledilmesi çok kolay olan, şirket logosu, evrakları, hukuksal prosedürleri, patentler gibi şeylere çok fazla odaklanıyorlar.’ Detaylara girmeden önce, şu soruyu yanıtlayabileceğinizden emin olun: insanlar bizim ürünümüzü isteyecekler mi?

Ortaklarınızı sevin

‘Şirketlerin ilk başlarda başarısız olmalarındaki en büyük nedenlerden biri ortaklar arasındaki anlaşmazlıklardır.’ diyor Rusenko. Bu konu bir miktar şansa bağlı olsa da - her zaman iyi arkadaşlarınız iyi iş ortakları olmazlar - Ortaklığa gireceğiniz kişilerle doğal bir ilişki ve iletişiminizin olması önemlidir. Sonuç olarak, bu kişiler en sık bir araya geleceğiniz insanlar olacaktır. Başarılı bir evlilikte iyi iletişim anahtardır. İnternetten para kazanma yollarından biri olan network marketing'de bir ekip işidir.

Kaynak: Entrepreneur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder